[Tutorial] Cum sa iti faci serverul tau de Counter

Toti vrem un server de counter propriu. Dar nu stim cum sa il facem. Ma jos am sa va arat cum sa iti creezi un server de counter strike 1.6. Daca vei urmari toti pasi si vei face totul corect serverul va functiona minunat.
Deci sa incepem.


Pentru a crea un server de Counter Strike 1.6 , aveti nevoie de urmatoarele caracteristi al calculatorului :
a.Windows XP, Vista sau  7, procesor de 1000 ghz , 256 
memorie  ram
b.Conexiune la internet
c. 300 - 400 MB spatiu liber pe disc.



1. Prima de tot trebue sa descarci  de aici instalerul Counter Strike 1.6 Server Creator. Creezi un folder oriunde pe disc , de preferat il numesti HLDS. Poti sal numesti cum doresti, dar asa e mai usor de explicat, Find aceasta denumire clasica.
2. Indeplineste ce scrie mai jos:
  • Deschide executabelul pe care lai downlodat Counter-Strike 1.6 Server Creator.exe. Se va deschide o fereastra unde trebue sa alegeti folderul de instalare
  • Cauti folderul pe care lai creat si dai OK. Este obligatoriu sa fiti conectati la internet.
  • Dupa putin timp trebue sa apara o fereastra neagra pe ecran. Aveti rabdare daca nu apare imediat.Acea fereastra iti va downloda toate fisierele de care are nevoe un server de counter.
  • Aceast proces poate dura ceva timp. Depinde de viteza internetului.
  • Dupa ce sa instalat totul cauti folderul unde sa instalat si te uiti cita memorie ocupa. Daca are aproximativ 315 MB, atunci totul sa instalat corect. Daca aveti mai putin atunci trebue sa incepeti din nou de la pasul 2.
Deschide folderul cu server. El trebue  sa arate asa:
Deschideti folderul cstrike. Trebue sa arate asa:
Daca cele 2 foldere nu arata ca in imagine atunci trebue reinstalat serverul incepid cu pasul 2.

3. Urmatorul lucru pe care trebue sal facem este de activat pluginul de baza: Metamod 1.19 . Intrati in folderul cu server apoi la directoria acesta: \cstrike\liblist.gam Sub celelalte linii adaugam:



Salvati si inchideti.

4. Daca vreti ca pe server sa poata intra si jucatori cu non-steam, urmariti pasul 4.
Daca vreti ca pe srever sa intre doar jucatori cu steam treceti peste pasul 4.
Instalare Patch-uilui serverului pentru Non-Steam vedeti cum trebue mai jos.

  • Metoda dproto. Aceasta este instalarea pluginului dproto. Numit si Protocol Manager. Descarcati pluginul Dproto 0.9.8.7 de aici (este ultima versiune). Dai dublu clic pe instalare si alegi foldetul principal al serverul (HLDS). Apoi intri in HLDS\cstrike\addons\metamod si deschizi plugins.ini cu Notepad sau Wordpad, si adaugi urmatoarea linie:


5. Deschideti fisierul server.cfg din cstrike/server.cfg

Stergi totul ce este acolo si pune aceasta:

          




6. Acum pentru ca serverul tau sa ruleze pe internet si sa se vada in lista jocului, trebuie sa intrii tot in server.cfg, cauti o linie sv_lan 1 . In loc de 1 treci 0 dupa care mai adaugi si urmatoarele linii sub toate care sunt acolo:



7. Trebuie sa activezi pluginul miscstats.amxx pentru a putea vedea mesajele de eveniment si a putea auzi sunetele (monsterkill, doublekill, prepare to fight, etc). Pentru a activa acest plugin intrati in HLDS\cstrike\addons\amxmodx\configs si deschizi acolo fisierul plugins.ini . Cobori pana la linia 40 si stergi ; din fata liniei cu misctats.amxx . Salvezi si iesi.

8. Dupa ce tiai dat admin cu aces full (daca nu sti cum sa dai admin uitete aici) intri pe server si in consola executi comanda : amx_statscfgmenu va aparea un meniu pe ecran. Din acel meniu activezi sunetele si mesajele precum si comanda rank si top10 pentru jucatori.


9. In caz ca ai facut pasul 8 si nu merge /rank si /top10 trebue sa  intri in HLDS\cstrike\addons\amxmodx\configs unde deschizi amxx.cfg cu Notepad sau Wordpad. Mergi pana la linia 161 unde ai csstats_rank 1 si inlocuiesti cu valoarea 0 .

10. Inca un pas iportant este adaugarea hartilor . Avand in vedere ca instalerul ti-a instalat doar hartile de baza ( de dust , de inferno etc ) trebuie sa instalezi manual celelalte harti , daca vrei bineinteles . Cel mai simplu mod pentru a face acest lucru este sa copiezi fisierul maps din folderul unde ai tu instalat jocul , in fisierul serverui . De ex : tu ai intalat jocul ( Counter Strike 1.6 ) in C ; mergi acolo deschizi pana ajungi incstrike\maps ; de acolo dai "copy" la fisierul maps , si te duci in HLDS\cstrike (deci in server) unde dai "paste". Inainte insa , salveaza folderul maps din HLDS\cstrike oriunde pe disc , pentru mai multa siguranta .


0 коммент.:

Trimiteți un comentariu